top of page

Hiper Otomasyon


Hiper Otomasyon Nedir?

Hızlı bir dijitalleşme dönemindeyiz ve yakın zamanda yavaşlayacağına dair bir işaret yok. Bir Harvard Business Review anketine göre pandemi sırasında dijital dönüşümü hızlandıranların %91’i bu hızı devam ettirme niyetinde.


Artık çalışanlar ve tüketiciler daha çok dijital deneyim beklemeye başladıklarına göre, işletmelerin de çalışma şekillerini değiştirmelerinin zamanı geldi. Şirketlerin herhangi bir dönüşüm çalışmasının sonucu daha iyi deneyimler sağlamak olmalı.

Gartner’ın hiper otomasyon dediği bu yaklaşım, şirketleri bir adım daha ileri götürebilir.


Hiper otomasyon, kuruluşların mümkün olduğunca çok sayıda iş ve BT sürecini hızlı bir şekilde tanımlamak, denetlemek ve otomatikleştirmek için kullandıkları, iş odaklı bir yaklaşımdır.


Şirketler için Neden Önemli?

Hiper otomasyon, belirli bir teknoloji veya araç grubu değildir. Bunun yerine çeşitli teknolojileri ve platformları kullanarak mümkün olduğunca çok sayıda iş sürecini otomatikleştirmeye yönelik bütünsel bir yaklaşımdır.


Yapay zeka, Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) ve süreç madenciliği gibi teknolojileri düzenleyen hiper otomasyon, işletmelerin birden fazla departmanını ve çeşitli sistemlerini kapsayan faaliyetleri otomatikleştirmesine olanak tanır.


Peki neden bu kadar önemli?

Müşteri ve çalışan deneyimleri manuel ve tekrarlayan süreçlere dayanır. Bu süreçler, verimli dijital iş akışlarına dönüştürülebilirse, işletmeler daha hızlı ve daha iyi ürünler sunabilir. Giderek artan dijital bir dünyada şirketlerin rekabet gücünü korumak için, dijital dönüşümün ötesine nasıl geçeceklerini ve işin geleceğine yönelik nasıl bir yol çizeceklerini düşünmelerinin tam zamanı.


Neden otomasyona ihtiyacınız olduğunu ve en çok nerede ihtiyaç duyduğunuzu anlayın

Hiper otomasyonun insanları işsiz bırakıp bırakmayacağını merak edebilirsiniz. Aksine, çalışan becerilerinin gelişmesine yardımcı olabilir. Hyundai’nin otomobil üretim hattını otomatikleştirdiği 2007’yi düşünün. İnsanlar bunun binlerce insanı işsiz bırakacağından korktu. Ancak şirket, araba parçalarını bir araya getirmek için robotlar kurarken, çalışanlarını da robotları eğitmek ve bakımını yapmak için eğitti. Bu, iş gücünü azaltmadan şirketin verimliliğini ikiye katladı.


Artık işletmeler, hiper otomasyonun tüm yapı taşlarını tek bir platformda birleştirerek eski ve modern sistemler arasında iş akışlarını entegre edebilir ve otomatikleştirebilir.




Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page